Buitenfysiotherapie

Buiten-fysiotherapie

Fysiotherapie daar waar jij bent

Als fysiotherapeut ben ik de specialist op het gebied van het bewegingsapparaat. Denk hierbij onder andere aan jouw gewrichten, spieren en pezen. Daarnaast ben jij de expert op het gebied van jouw klachten. Samen zorgen we ervoor dat jij de regie over jouw lijf en leven terugkrijgt.

De bekende klinische setting ruil ik hiervoor graag in voor een veilige omgeving, waar jij je op je gemakt voelt. Dit kan buiten in de natuur, op je werk of thuis zijn. Je gaat ontdekken en ervaren dat de kracht van buiten zorgt voor het beste verloop van jouw herstel.

Logo de buitenfysiotherapeut
Jouw immuunsysteem krijgt in de natuur een enorme boost​!
De voordelen op een rij:

Vertrouwde omgeving

Ik werk bewust buiten in de natuur, bij jou aan huis of op kantoor. Geen klinische behandelruimte, zodat jij je op je gemak voelt. Ik vind het belangrijk om jou goed te helpen en te begeleiden naar een duurzaam herstel. Een veilige omgeving en de gezonde buitenlucht dragen daar optimaal aan bij.

Ik werk zonder contracten met zorgverzekeraars. De administratieve eisen die zorgverzekeraars stellen wegen niet op tegen de tarieven die zij bieden. Daarnaast houdt een zorgverzekeraar geen rekening met persoonsgebonden factoren. Soms heb je meerdere klachten wat jouw herstel kan vertragen en soms herstel je om wat voor reden langzamer dan verwacht. Zonder contracten en zonder rekening te hoeven houden met de door de zorgverzekeraars gestelde behandelindex kijken we samen naar wat jij echt nodig hebt voor een goed en duurzaam herstel. We zijn alleen gebonden aan de behandeltijd die we samen afspreken.

Werkwijze, tarieven
en vergoedingen

Werkwijze

We starten bij voorkeur wandelend in de buitenlucht in jouw veilige omgeving. We bespreken jouw klachten en ik laat je mijn werkwijze zien. Na deze intake en het onderzoek stellen we samen een behandelplan op.

Jij staat centraal. Ik deel graag mijn kennis en kunde met jou. Dit doe ik vanzelfsprekend op professionele, vriendelijke en vertrouwelijke wijze.

Na een behandeling ontvang jij de factuur. De factuur betaal jij zelf aan mij en kun je vervolgens indienen bij jouw zorgverzekeraar.

Vergoedingen

Behandelingen fysiotherapie bij fysiotherapeuten die zonder contracten met zorgverzekeraars werken worden geheel of grotendeels wel vergoed door jouw zorgverzekeraar. Hoeveel er vergoed wordt, is afhankelijk van welke aanvullende verzekering jij hebt. Bij een restitutie polis wordt vaak de volledige behandeling vergoed. Bij een natura of budget polis ligt de vergoeding meestal rond de 75% van het marktconforme tarief. Dit tarief kan verschillen per zorgverzekeraar.

Het eigen risico van jouw basisverzekering is niet van toepassing op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Voor mensen met een aandoening die op de lijst met chronische aandoeningen van de overheid staat, worden de behandelingen fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21e behandeling. Dit betekent dat jij de eerste 20 behandelingen zelf betaalt. Je kunt eventueel een aanvullende verzekering afsluiten om (een gedeeltelijke) vergoeding voor de eerste 20 behandelingen te ontvangen.

Houd er rekening mee dat Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) niet altijd vergoed wordt bij fysiotherapeuten die zonder contracten met zorgverzekeraars werken. Kijk van tevoren goed na of de behandeling vergoed wordt als je rechtstreeks een afspraak maakt of dat je eerst een verwijzing van huisarts/specialist nodig hebt.

carla-coacht_jou_goede-leefstijl-fitter-worden_fysiotherapie_raamsdonksveer_02

Tarieven

Behandeling fysiotherapie
30 minuten – € 40,-

Behandeling fysiotherapie
45 minuten – € 57,50

Behandeling fysiotherapie
60 minuten – € 75,-

Tapen
Per keer – € 2,50

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van tevoren afmelden. Bij het niet tijdig afmelden breng ik de kosten voor de gereserveerde tijd in rekening.